Hieronnat Klassisesta jäsenkorjaukseen

Klassinen hieronta

Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Pääosin käytetään kuutta eri otetta: sively, hankaus, puristelu, taputus, täristys, ja ravistelu. Näiden liikkeiden erilaisia yhdistelmiä on lukuisia jotka sopivat eri tarkoituksiin ja eri osille vartalossa.

Hoidossa käytettävät tekniikat sekä voimakkuus määräytyvät sen perusteella, mikä on hoidon tarkoitus ja mitkä ovat asiakkaan toiveet sekä kunto ja muut fyysiset tekijät.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta sopii sekä urheilijoille, että ns. tavallisillekin ihmisille, iästä riippumatta. Klassiseen hierontaan verrattuna urheiluhieronta on tehokkaampaa. Siinä käytetään monipuolisempia otteita sekä hoidon voimakkuutta säädellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.

Urheiluhieronta sopii erinomaisesti nykyajan kiireiseen elämänrytmiin rentouttamaan ja palauttamaan elimistöä päivittäisistä rasituksista.

Hieronta rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Urheiluhieronta myös lisää lihasten ja jänteiden joustavuutta, lievittää kipua ja sillä on myös positiivisia vaikutuksia stressiin. Urheiluhieronta toimii erinomaisena lisänä osana urheilijan tai kuntoilijan lihashuoltoa.

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus eli niksautus on kansanomaista kivun tai muun epämiellyttävän tuntemuksen tai toimintahäiriön hoitoa.

Asiakkaina on useimmiten selkä- ja niskavaivoista tai jäsenten paikaltaan menosta kärsiviä.

Niksauttaja etsii kipeän kohdan tunnustelemalla käsin kudoksia ja lihaksia. Sen jälkeen hän venyttelee, taivuttelee ja kääntää kipeää jäsentä tai kohtaa. Lopuksi hän suorittaa jäsenkorjauksen, joka on nopea ja napakka nykäisy kivuttomaan suuntaan tai rauhallisempi korjausliike.

Kalvokäsittely

Perinteisen klassisen hieronnan vaikuttaessa enemmän lihaksen aineenvaihduntaan, kalvokäsittelyllä pyritään parantamaan lihaskalvon aineenvaihduntaa ja saamaan kalvo venymään hyvällä kitkalla ja liikkeen avulla, liikkeen suunnan vaihdellessa.

Kalvokäsittelyssä liike on huomattavasti hitaampaa kuin perinteiset hierontaotteet ja suoritetaan hyvin vähäisen väliaineen (rasva, öljy) kera. Kalvokäsittely on myös huomattavasti voimakkaamman tuntuista kuin perinteinen hieronta. Käytöstä sovitaan erikseen asiakkaan kanssa, mikäli se nähdään tarpeelliseksi.

Intialainen päähieronta

Stressiä ja lihasjännitystä poistavassa hoidossa käsitellään niska-hartiaseutu, olkavarret, pää ja korvat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Hieronta poistaa stressiä ja lihasjännityksiä, rauhoittaa mieltä, parantaa keskittymiskykyä, aineenvaihduntaa, päänahan hyvinvointia ja hiusten kasvua. Nykyaikainen intialainen päähieronta yhdistää alkuperäisen tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa yksikertaista ja rauhoittavaa hierontaa.

Hoidon vaikutuksia ovat rentoutunut olo, stressiperäisten oireiden helpottuminen, niska-hartiasärkyjen helpottuminen, päänsäryn/ migreenin helpottuminen, unen laadun paraneminen, aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastuminen sekä aivojen hapensaannin lisääntyminen

Imukuppihieronta (kuivakuppaus)

Tehokas ja rentouttava imukuppihieronta lämpimällä öljyllä. 15 min imukuppihieronta vastaa n. tunnin klassista hierontaa.

Imukuppihieronta toimii!

Kevyttä alipainehierontaa eli ns. kuivakuppausta. Alipaineen aiheuttama imu jumppaa ja kiinteyttää veltostunutta ihoa. Hoito tehdään pehmeillä silikonikupeilla. Imukuppihieronnalla saadaan kropan nesteet voimakkaasti liikkeelle, turvotusta poistumaan ja lihaksia rentoutumaan.

Lihasjännityksiin, rentoutumiseen, aineenvaihdunnan ja verenkierron sekä lymfa-järjestelmän vilkastuttamiseen, kuona-aineiden ja nesteen poistoon, kipu- ja akupisteiden käsittelyyn, urheilusuorituksen jälkeiseen lihashuoltoon, lihaskipuihin ja turvotukseen.

Hoidolla pystytään hoitamaan 1 ja 2 asteen selluliittia ja toimii myös arpihoidossa. Hoidon vaikutukset kestävät jopa päiviä, joten vettä tuleekin nauttia runsaasti vilkastuneen nestekierron vuoksi.